Plakplinten en muurplinten

Om de vloer mooi af te werken kunt u kiezen tussen de plakplint of de luxere muurplint. De muurplinten zijn in vele diktes, hoogtes en afwerkingen verkrijgbaar. Plakplinten worden altijd geleverd in de kleur van uw vloer.


Plakplinten

Plakplinten zijn een geweldige manier om de randen van je vloer af te werken en een mooie, nette uitstraling te creëren. Deze plinten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, en kunnen eenvoudig worden aangebracht.

 

Er zijn verschillende soorten plakplinten beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten plakplinten:

  • MDF-plakplinten - Deze plinten zijn gemaakt van MDF en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • PVC-plakplinten - Deze plinten zijn gemaakt van PVC en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Ze zijn waterdicht en gemakkelijk schoon te maken, wat ze perfect maakt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Muurplinten

Muurplinten zijn een belangrijk onderdeel van het interieur van een huis. Ze worden geplaatst langs de onderkant van de muur en verbinden de vloer met de wanden. Muurplinten worden gebruikt om het interieur een nette en afgewerkte uitstraling te geven en om eventuele beschadigingen of oneffenheden in de overgang tussen de muur en de vloer te verbergen.

 

Er zijn verschillende soorten muurplinten beschikbaar op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Enkele van de meest voorkomende soorten muurplinten zijn:

  • MDF muurplinten: Deze zijn gemaakt van Medium-Density Fibreboard en zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes en lengtes.
  • PVC muurplinten: Deze zijn gemaakt van kunststof en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. PVC muurplinten zijn duurzaam en bestand tegen vocht en slijtage, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

Bij het kiezen van een muurplint is het belangrijk om rekening te houden met de stijl en kleur van de vloer en de muur. De muurplint moet passen bij de rest van het interieur en een harmonieus geheel vormen.

 

Bovendien is het belangrijk om te bepalen welke hoogte de muurplint moet hebben. Bij De Laminaat Koning werken we met de de volgende hoogte 7 cm, 9 cm, 12 cm en 15 cm, waarbij de meest gekozen de 7cm muurplint is.

 

Standaard werken we met MDF muurplinten en zijn de PVC muurplinten op verzoek en in overleg met de klant beschikbaar.

 

De muurplinten zijn beschikbaar in verschillende kleuren:

  • Wit
  • Zwart
  • In specifieke RAL kleuren
  • In de bijbehorende kleur van de vloer

 

 


Renovatieplinten of Overzetplinten

Overzetplinten zijn dunne houten plinten die over een bestaande plint geplaatst worden. Deze plinten worden vaak gebruikt om oude, beschadigde plinten te verbergen en om de uitstraling van een ruimte te verbeteren. Overzetplinten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan de uitstraling van de ruimte.

De overzetplinten zijn beschikbaar in alleen wit of zwarte kleur.