Welke ondervloer heb ik nodig?

Wanneer een vloer zwevend gelegd wordt, dus niet vastgelijmd aan de ondergrond, is een ondervloer altijd nodig. Welke ondervloer voor jou de juiste keuze is, hangt af van de vloer en de situatie waar die wordt gelegd.

 

Ik heb een betonnen vloer, geen onderburen en ook geen vloerverwarming.

In dat geval kunt u gebruik maken van de gratis alufoam ondervloer dat standaard inbegrepen is in de All-in deals. Uiteraard kunt u tegen meerprijs alsnog kiezen voor een betere ondervloer voor extra geluidsdemping en warmte isolatie voor de koude wintermaanden.

 

Ik heb een betonnen vloer, geen onderburen maar wel vloerverwarming.

In dat geval dient u te kiezen voor de speciale ondervloer met een lage warmte weerstand zodat deze warmte doorlaat. Deze ondervloer kost €3,99 per m2 indien u een laminaat vloer legt. Sommige PVC vloeren hebben een geïntegreerde ondervloer dat geschikt is voor vloerverwarming. Uw huidige betonnen vloer moet dan wel egaal zijn en geen oneffenheden vertonnen.

 

Ik heb een nu houten vloeren of een tegel vloer, en wil laminaat of PVC laten leggen

In dit geval heeft u egaliserende platen nodig. De meerkosten zijn €4,50 per m2 voor de groene platen (7mm) of €8,99 per m2 voor de bruine platen (10mm).

 

Woont u in een appartement zonder vloerverwarming?

Dan is het verplicht om 10dB ondervloer te gebruiken. Welke 10dB ondervloer gebruikt moet worden hangt af of u laminaat of PVC laat leggen. Een PVC vloer kan bijvoorbeeld niet altijd gelegd worden op een laminaatdondervloer. De reden hiervoor ligt namelijk in het verschil in drukvastheid van de ondervloer. PVC vloeren zijn in het algemeen dunner dan laminaat vloeren en hebben daarom een ondervloer nodig met een hogere drukvastheid dan laminaatvloeren. Bij het aanvragen van een offerte wordt de juiste ondervloer voor u gekozen afhankelijk van de situatie. De 10dB ondervloeren voor appartementen zonder vloerverwarming kosten tussen €4,50 en €7,99 per m2.

 

Woont u in een appartement met vloerverwarming?

Dan is het verplicht om speciale 10dB ondervloer te gebruiken dat ook geschikt is voor vloerverwarming. Als u voor laminaat hebt gekozen dan kost deze ondervloer €6,99 per m2. Mocht u PVC vloer willen leggen dan hebben sommige PVC vloeren een geïntegreerde 10dB ondervloer voor vloerverwarming. Uw huidige betonnen vloer moet dan wel egaal zijn aangezien de geïntegreerde ondervloer niet veel oneffenheden kan opvangen. Bij niet egale vloeren raden we aan contact met ons op te nemen voor advies.

 

Ondergrond vlak of iets minder vlak?

 

Afhankelijk van de dikte van de ondervloer kan deze kleine hoogteverschillen opvangen zodat het egaliseren van de ondergrond wellicht niet nodig is. Een dikkere ondervloer, 5-10 mm, kan hoogteverschillen van maximaal 4-5 mm (gemeten over 1 meter) opvangen. Dunnere ondervloeren, 1,5-2,2 mm, vereisen dat de vloer egaal is en maximaal 1-2mm hoogteverschillen heeft gemeten over 1 meter.